Avslutning i fotbollens tecken
Publicerad: 22.09.2020 00.00

Avslutning i fotbollens tecken

Pojkar 2011 hade sin avslutning för säsongen i fotbollens tecken. Dock i en lie annan variant än den man är van med. De prövade på fotbolls minigolf.
Soccerminigolf var nytt för alla och en rolig avslutning på sommarens fotbolls säsong.


Vad är då soccerminigolf? Jo exakt vad det låter som, fotbolls minigolf. Alla fick var sin boll och sedan hade man sju sparkar på sig att klara av att få bollen i hålet.
Poängen räknades på samma sätt som i vanlig minigolf. Den med minst poäng i slutet av de 18 olika banorna hade vunnit. Killarna delades upp i tre olika grupper med var sin tränare. Sedan började golfandet.

Under kvällen hördes skratt, tjut och ibland jubel. Många av killarna tror jag tyckte det var roligast då de klarade av nån bana på färre sparkar än tränarna.
Att få bollen i hålet var nämligen inte alltid det lättaste. Otaliga gånger hörde lagledningen då killarna sa : sparka ordentligt nu. Då de vuxna sedan missade och bollen inte alls slutade i hålet såg man frustrationen i ögonen på de vuxna medan killarna skrattade av hur roligt det vara att vi vuxna inte alls lyckade bättre än de.

Hindren var olika och ibland skulle man sparka sakta, ibland hårt upp i luften och nästa gång kanske banan lutade.


Bland hindren fanns allt från lätta till jätte svåra. En passlig blandning av olika hinder. Vissa där killarna rätt lätt med lite bollkontroll fick hole in one medan andra var så svåra så ingen ur gruppen fick i bollen. Olika tekniker prövades också friskt under kvällen på de olika hindren.



Tiden gick allt för fort och mörkret föll. Detta är säkert nått både vi vuxna och killarna ur laget kommer att vilja göra på nytt.
Som avslutning på kvällen delades Junior cups medaljerna ut åt hela laget.

Om någon av er vill pröva på denna form av fotbolls inspirerad golf hittar ni banorna vid Zip adventure park i Vasklot.
Pojkar 2011 kan varmt rekommendera detta som aktivitet.

Nu blickar vi fram mot en ny säsong år 2021. Vi börjar träna på att spela 8v8 och hoppas vi får en lika rolig, lärorik och bra fotbolls säsong nästa år som vi fått denna sommar.







Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2