P2012 på Wasa Football Cup med två lag
05-07-2020 20:26 Nyheter / Pojkar 2012

Solglimtar och regnmoln på himlen och på planen

Wasa Football Cup började på fredagen med publikbegränsningar och septemberväder som påminde mer om Norrvalla Cup än om Wasa Football Cup. För att få så mycket speltid som möjligt hade de 17 deltagande pojkarna delats upp i två lag. Blåa laget coachades av Christian och Sebastian och höll mest till på den större planen 5a, medan Vita laget med Peter och John som tränare spelade de flesta matcher på miniplanen nr3. På lördag kämpade vi i regn, men på söndag såg vi äntligen det riktiga WFC med solsken och cupstämning och pojkarna kunde spela för fullt.

Blåa laget mötte VIFK White, VIFK Black, SJK, BK-48 Gul, VPS-j 1 och VPS-j 4. Höjdpunkten i cupen nog var att vända 0-2 underläge mot BK-48 Gul till vinst, medan många pojkar var frustrerade efter matchen mot VPS-j 1. Laget laddade om med glass och avslutade med ett målfyrverkeri mot det andra VPS-laget. Överlag var spelarna nöjda med sin cup.

Vita laget mötte VPS-j 3, SJK valkoinen, FC KOMU, VPS-j 2, Solf IK och VIFK Blue. Det här laget hade en del oflyt och några av motståndarna var överraskande starka. Höjdpunkten var ändå när laget besegrade SJK valkoinen i en tuff och jämn match där målvakterna storspelade. Däremot i regnvädret mot starka VPS-j 2 tappade flera av pojkarna hoppet och slutade spela. Nästa dag kom pojkarna med nytt humör och gav både Solf IK och VIFK Blue ordentliga matcher, men fick inte de mål som de väl skulle ha förtjänat.

Som helhet var tränarna nöjda med insatsen och såg att flera av spelarna som inte har varit med så länge har gjort stora framsteg. På rätt dag kan vi rubba vilket lag som helst! Som tur är fortsätter matcherna redan på tisdag med Juniorcupen och på onsdag med Junnuliiga.


   
Mera nyheter
Flickor 2014/15
«  Augusti   »
Kategorier