P14/15 spelade sin första match
Publicerad: 06.08.2020 00:00

P14/15 spelade sin första match

Replot plan och vädret visade sig från sin bästa sida på torsdagskvällen då det yngsta pojklaget, födda 2014/15, spelade träningsmatch mot IF Kvarken. För de allra flesta var det första gången de fick dra på sig matchtröjan och spela på riktigt. Det fanns mycket nytt att undra över. Planen var betydligt större än vad man brukar använda på träningarna och inte heller har man tidigare haft stora mål, målvakt eller fem spelare på planen.

Man såg att respekten för de några år äldre motståndarna var stor och dessa tog kommandot direkt. När pojkarna i I-JBK så småningom vågade ta för sig, så kom man in i matchen. Innan matchen var slut hade man hunnit göra tre mål och fler kunde det ha blivit med lite mera mod att driva bollen framåt. Kvarkenspelarna gjorde några fler mål i matchen. Med lite mer övning på att pressa motståndarnas bollhållare så kan man nästa gång stoppa anfallen i ett tidigare skede och kontra.

Pojkarna gjorde ett fint jobb och kunde vara nöjda med sin insats efter matchen. Också för tränarna var det viktigt att få information om vilka saker man behöver träna mera på. Nästa gång lagen spelar match får IF Kvarken se upp!

Klubbens senaste

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2