Möt funktionärerna: Linda Bäck, styrelsen
Publicerad: 16.08.2020 00:00

Möt funktionärerna: Linda Bäck, styrelsen

Vad är ditt ansvarsområde i styrelsen?

Jag ansvarar för Juniorkommittén i styrelsen och är föräldrarepresentanternas kontaktperson. Det är via mig som wc-och hushållspappersförsäljningen sker på våren och hösten. På sommaren är BK-vallens kioskverksamhet på mitt ansvar. Till Juniorkommitténs uppgift hör också att ordna fotisavslutning på hösten för våra juniorer.

Varför har du valt att ställa upp och jobba frivilligt inom I-JBK?

Det började med att jag var föräldrarepresentant för f08/09 och blev sedan tillfrågad att sitta med i styrelsen. Det är mycket givande och lärorikt med föreningsarbete. Jag gillar också talkoandan som finns inom föreningen.

Har du själv en bakgrund inom idrott/fotboll?

Jag har faktiskt ingen bakgrund alls från idrott eller fotboll, så det är aldrig för sent att lära sig! Jag växte dock upp vid sidan av fotbollsplan, eftersom min storebror spelade mycket fotboll. Nu i vuxen ålder har jag hittat löpningen och deltagit i några halvmaraton.

Vad är de bästa sakerna med att barn/unga deltar i I-JBKs verksamhet?

Barnen får röra på sig, lär sig samarbeta och får en inblick i hur lagsporter fungerar. Dessutom får barnen ett stort nätverk av vänner också över byagränser. I föreningen finns förutom från Norra Korsholm också många juniorer från t.ex Smedsby och Replot. Detta tror jag gör gott inför dagen då de alla möts i högstadiet.

Om du skulle få önska en sak till föreningen, vad skulle det vara?

Jag önskar fler medlemmar till styrelsen. Det behövs alltid nya idéer och ny energi för att utveckla föreningen ännu mer. Vi har dessutom roligt på våra styrelsemöten och många givande diskussioner.

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2