Fler intresserade ryms med på gåfotboll
Publicerad: 09.10.2022 20.15

Fler intresserade ryms med på gåfotboll

Gåfotboll för äldre drog igång 5 oktober med 10 modiga damer och herrar på plats. Vissa hade spelat fotboll tidigare och ville nu pröva på en skonsammare form av sin hobby, medan andra var helt nya inom sporten och har blivit inspirerade och intresserade i och med att de sett barn och barnbarn spela. Dessa pionjärer var både förväntansfulla och spända att få se vad de gett sig in i.

John Reinlund och Diana Enlund hälsade deltagarna välkomna å föreningens respektive Korsholms kommuns vägnar. Gruppens ledare, Lars Kjestrup, förklarade att det är för deltagarnas skull som gåfotbollen ordnas och att det är viktigt att man diskuterar sig fram till vad som fungerar.

Först började man med en uppvärmning för att få igång musklerna och förbereda kroppen. Sedan fortsatte man med passningar för att få en känsla för bollen. Efter att ha druckit och justerat klädseln så var man redo för att börja spela. Totalt spelade man tre perioder om 10 minuter med pauser och diskussion däremellan. Deltagarna kunde konstatera att visst fick man upp värmen! Efter träningen samlades man i Botniahallens kafé och diskuterade. Man kunde konstatera att det var annorlunda än att gå på promenad i och med att man hela tiden växlade tempo och riktning!

Gruppen välkomnar med fler intresserade! Här finns uppgifter om hur man anmäler sig.

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2