Möt funktionärerna: Eva-Lotta Hästö, F14
Publicerad: 12.05.2021 20.59

Möt funktionärerna: Eva-Lotta Hästö, F14

Vi fortsätter även i år intervjuserien som presenterar några av funktionärerna som gör I-JBKs verksamhet möjlig. Först ut är Eva-Lotta Hästö, en av tränarna för F14-laget.

Vad är din egen bakgrund inom fotbollen?

Jag började spela fotboll i Hovsala Bollklubb i lågstadieåldern och spelade till slutet på gymnasiet. Jag har alltid varit målvakt.

Vad är det bästa med F14-laget?

Det bästa är att vi har ett glatt gäng som är ivriga att träna och spela fotboll. Det är roligt när man ser hur mycket dom har utvecklats bara på några månader.

Ni kommer att spela matcher och turneringar för första gången i sommar. Vad kommer att vara mest spännande ur tränarens synvinkel?

Allt! Det kommer att bli spännande att se hur tjejerna reagerar när dom ska spela mot spelare som dom inte känner, blir det för spännande eller taggar dom till? Vi ska snart spela vår första träningsmatch och jag tror tränarna har mera fjärilar i magen än vad tjejerna har.

Vad är de viktigaste färdigheterna ni vill lära era spelare i år?

Under vintern har vi jobbat mycket med att skapa en lagkänsla, att alla i laget ska känna att dom hör till gänget och att man har kompisar i laget, både nya och gamla, och det tycker jag att vi har lyckats bra med trots alla Coronarestriktioner. Under sommaren kommer vi att träna grundfärdigheter som att driva bollen, passningar, skott och så vidare.

Vad vill du hälsa till flickor som ännu inte börjat spela fotboll i ert lag?

Välkommen med och testa en rolig hobby, som bonus får man ett helt gäng nya kompisar!


Tilläggas bör att flickornas första träningsmatch gick otroligt bra och att lagkänslan syntes på lång väg!


Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2