Tillbakablick på första halvan av säsongen
Pojkar 2012Publicerad: 22.07.2021 10.31

Tillbakablick på första halvan av säsongen

Så här efter sommarpausen är det en passlig tidpunkt att göra en tillbakablick över säsongen hittills. Som för alla andra lag var vintern tuff i och med att Coronareglerna tvingade oss att träna i små grupper, vilket gjorde att man bara kunde träna hälften så mycket som vi normalt gör, samt att man inte fick omväxlande motstånd på träningarna i och med att grupperna inte fick blandas. Dessutom var det naturligtvis tråkigt att inte alls få spela matcher, vilket sänkte motivationen på flera i laget. Situationen blev genast ljusare från och med april då vi kunde börja träna utomhus och med hela laget samlat. Efter träningsmatcherna mot BK-48, SIF och VIFK var tränarna fundersamma då det såg ut som om pojkarna hade tappat en del av det som normalt varit lagets styrka, dvs den tuffa pressen. Orsaken var antagligen att vi hade övergått från ett oorganiserat spelsystem till ett spelsystem med fasta positioner, vilket pojkarna var ovana med.

Undern vintern och våren tappade laget en spelare, men fick tre nya / nygamla, vilket gjorde att vi gick in i säsongen med 20 spelare och därför kunde anmäla två lag till Juniorcupen för att alla ska få mycket speltid. Utmaningen med att ha två lag är att lagindelningen måste hållas oförändrad från juni till september, vilket gör det mycket viktigt att få till jämna lag, så att det inte blir missnöje och avundsjuka i laget. Tyvärr har vi för första gången haft en del problem med skador. I kombination med resor och sjukdomar har det gjort att vi i vissa matcher har behövt få hjälp från P2013. Lånespelarna har ställt upp på kort varsel och gjort mycket fina insatser i vårt lag!

Efter några matchomgångar kunde tränarna andas ut då man såg att pojkarna anpassat sig mycket bra till det nya spelsystemet och att lagen går så gott som lika genom serien. De tuffaste motståndarna är de gamla vanliga från tidigare år, men dessutom har Norrvalla tagit ett ordentligt kliv framåt och även Solf IK ser starkare ut än tidigare. Pojkarna har visat att de kan spela jämbördigt med alla lag i serien!

I början av juli var det dags för Wasa Football Cup i tryckande hetta. För att få omväxling blandades spelarna från Juniorcupen. Vita lagets spelprogram såg på förhand betydligt tuffare ut än Blåa lagets och därför gjordes lagindelningen för att så bra som möjligt matcha lagen mot det förväntade motståndet. Tyvärr lyckades den inte riktigt lika bra denna gång och Blåa laget fick en ganska tuff cup trots beundransvärda kämpainsatser medan Vita laget hade det lite för lätt i de flesta matcher. Att vi hade så gott som hela laget på plats under cupen var naturligtvis glädjande, men medförde förhållandevis lite speltid och svårt att få till bytena på ett bra sätt.

Efter WFC hade laget en välförtjänt, men endast en vecka kort sommarpaus, eftersom Juniorcupen startade igen redan vecka 29 med tuffa bortamatcher i Laihela. Serien rullar på med match så gott som alla veckor fram till slutet av augusti och förlängs med ett par veckor om lagen går till slutspel. Efter säsongens slut hoppas tränarna kunna spela några träningsmatcher med 8-mot-8 för att samla information inför nästa år. Dessutom åker laget till Jakobstad för att spela LokalTapiola Cup 7-8 augusti och antagligen också Norrvalla Cup 11-12 september. Tillräckligt med matcher lär det bli trots att vi inte kunde spela alls på vintern!

Tack till alla föräldrar som skjutsar och hejar! Tack till alla sponsorer som gör det möjligt för pojkarna att spela fotboll till en rimlig kostnad!