Damlagets lagledning fortsätter med förnyad spelartrupp
DamerPublicerad: 18.06.2021 09.29

Damlagets lagledning fortsätter med förnyad spelartrupp

I samband med lagfotograferingen fick vi en pratstund med damlagets lagledning som består av bekanta namn: Anders Back, Marko Rajamäki och Eva-Maria Rajamäki. Ulf Hildén är det nya tillskottet för i år. Förberedelserna för säsongen har varit minst sagt utmanande på grund av hur Coronaläget har begränsat möjligheten för vuxna att utöva idrott. Träningarna inleddes i december, men tvingades upphöra redan efter några veckor, så futsalsäsongen inhiberades helt. Först i april kunde man återuppta träningarna utomhus och som resultat är grundkonditionen inte riktigt vad den brukar vara under normala år. Man gick in i serien utan en enda träningsmatch i benen och råkade genast i de två första matcherna ut för några skador, kanske delvis som resultat av att träningsmängden inte kunnat hållas på rätt nivå under vintern.

Lagledningen berättar att det i årets division 3 finns två-tre lag som verkar starka, men att övriga förväntas vara ganska jämna. Det har också kommit med helt nya lag. För I-JBKs del har en betydande del av spelartruppen bytts ut från ifjol och därav kommer årets säsong att bero ganska mycket på hur ofta man kan ställa upp med samma lag och bli samspelta. Laget består av cirka 20 spelare varav en del med rutin från damlaget, vissa som kommer direkt ur juniorverksamheten och andra som återkommer efter några års paus.

Damlaget spelar sina hemmamatcher på Replot, en av kommunens bästa fotbollsplaner. Listan över deras matcher hittar man här: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/team/108921/fi...

Följ även laget på Instagram: https://www.instagram.com/ijbkdamer/