I början av säsongen

Planbokningar

 • För tävlingsmatcher (Juniorcupen och Bollförbundets serier) bokar Korsholms kommun planerna. Kolla gärna kommunens bokningskalender i början av säsongen för att försäkra er om att bokningarna har gjorts rätt.
 • För träningsmatcher bokar lagen själva planen via bokning@korsholm.fi.

Domare

För lag under 12 år skaffar lagledaren domare eller spelledare i början av säsongen. Föreningen distribuerar en lista över spelledare.

För lag 12 år och äldre ordnar Bollförbundet domare för sina serier. I Juniorcupen måste också de lagen själva skaffa domare.

Inför match

 • Bekräfta med domaren att de har möjlighet att komma.
 • Kontakta motståndarna och informera dem om var planen finns och diskutera annat angående matchen.

Efter match

I Bollförbundets matcher sköter lagledaren matchprotokoll och resultatanmälning för laget i resultatserviceprogrammet Taso. Instruktioner till Taso hittar ni här: https://tuki.palloliitto.fi/sv-SE/support/home. Lagledaren bokför eventuella spel- och funktionärsförbud och följer upp att sådana bestraffningar efterföljs.

I Juniorcupen (8 år och äldre) skall resultat anmälas via http://juniorcupen.fi/ för alla matcher vi arrangerar på hemmaplan

I Minicupen (7 år och yngre) behöver resultat inte anmälas.

Betalning av domararvoden - Minicupen / Juniorcupen

Lagledaren tar upp de uppgifter som behövs för domararvodena (se nedan) och förmedlar dessa vidare till föreningens kassör för utbetalning.

U6-U9: 15 euro / match
U10-U11: 17 euro / match
U12: 20 euro / match

För dessa matcher utbetalas inte km-ersättning.

Betalning av domararvoden - Bollförbundets matcher

För lag över 12 år fakturerar Bollförbundet föreningen för domararvodena.
För lag under 12 år är det lagledaren som tar upp de uppgifter som behövs för domararvodena (se nedan) och förmedlar dessa vidare till föreningens kassör för utbetalning.

Domararvoden 2021

Dessutom utbetalas kilometerersättning 0,44 euro/km för tur/returresa.

I vissa fall även:

   • Heldagstraktamente 44 euro
   • Halvdagstraktamente 20 euro


Domarkvitton har domaren helst med själva, men kan också hittas i godisskåpet på BK-Vallen. Föreningen betalar domararvodet till domarens bankkonto senast en vecka efter dömd match.

Vi registrerar alla utbetalningar till skatteverket så det är viktigt att följande uppgifter tydligt syns på domarkvittot:

 • Domarens namn (tydligt skrivet, ibland är det svårt att tyda en underskrift)
 • Domarens socialskyddssignum
 • Domarens bankkonto

Efter matchen då ni kontrollerat domarkvittot för ni det direkt till föreningens kassörs postlåda (eller scannar och skickar på e-post) så att vi kan göra utbetalning så fort som möjligt (väldigt viktigt att detta görs genast).

För träningsmatcher betalar laget själv domararvoden från lagets konto. OBS! P.g.a. regler med inkomstregistret, får inga domararvoden betalas innan man har meddelat föreningens kassör.