I-JBKs hemmaspeldräkt är blåvit-randig tröja, blåa shorts och blåa strumpor
Föreningen har från och med 1.1.2024 avtal med Stadium och Adidas om inköp av föreningskläder och sportartiklar. I-JBK har en webbshop på stadium.fi där man kan beställa föreningskläder när som helst: https://www.stadium.fi/seurat/2588498
På Stadium i Stenhaga kommer det att ordnas provningstillfällen och medlemskampanjer under året. I-JBK får automatiskt en bonus på sina registrerade medlemmars inköp. Gör så här för att registrera dig som stamkund (och samla bonus till dig själv) och stöda I-JBK:
Beställningsprocessen för föreningskläderna finns beskriven här: I-JBK Stadium klädbeställning 2024.pdf
Observera att om modelllen har bokstaven "W" så är det dammodell och "JR" så är det juniormodell. Om dessa saknas är det herrmodell.
Föreningen bekostar följande tryck hos vår samarbetspartner Tai-Tex:
Övriga tryck, t.ex. sponsorlogo eller extra namn/nummer, faktureras via laget.
Det är fördelaktigast att använda sig av den gemensamma klädbeställningen, men det kan vid behov finnas möjlighet att även senare under året göra kompletterande beställningar via lagets lagledare.
För att spara på miljön och plånboken kan man med fördel använda sig av begagnade föreningskläder. Bästa stället att köpa och sälja kläder och utrustning i gott skick är i föreningens Facebook-grupp för ändamålet I-JBK - Loppis.
Fotbollsskor ska ha en bra passform. Det vanligaste misstaget är att köpa för stora fotbollsskor - En junior bör inte ha skor med mer än en centimeter marginal för sin växande fot. Olika märken har också olika bred läst, så det är viktigt att ha tålamod att prova tills man hittar en sko som passar perfekt. Prova gärna fotbollsskorna med ett par fotbollsstrumpor och tänk på att det ska finnas lite extra plats för när fötterna svullnar.
Vanligtvis är fotbollsskor gjorda av läder, medan billigare fotbollsskor och skor för yngre barn är gjorda av konstmaterial, som inte har samma känsla och inte håller lika länge. Båda sorterna bör självtorka (gärna med tidningspapper i) och rengöras efter användning, men fotbollsskor av riktigt läder borde dessutom behandlas med skofett och förvaras med skoblock inuti, för att behålla formen på bästa sätt.
Det finns flera olika varianter av dubbar:
FG (Firm Grass) för spel på naturgräs
Det här är den vanligaste varianten som kan användas på de flesta gräsplaner, utom riktigt mjuka och våta. Ungdomar och vuxna bör inte använda den här sortens sko på konstgräs eftersom man lättare fastnar i konstgräset och då riskerar vridningar i fotled och knän. För yngre barn som är lättare är detta osannolikt, så för dem funkar FG-skor ändå bra på alla underlag.
FG/AG (Firm Grass / Artificial Grass, även kallad Multisula) för spel på konstgräs och naturgräs
FG/AG är en kombination (eller kompromiss) från de bästa egenskaperna hos en FG-sko och en AG-sko, för att ge bra fäste på båda underlagen. Fotbollsskor för barn har ofta multisula.
AG (Artificial Grass) för spel på konstgräs
Skor med fler och kortare dubbar som håller för slitaget på konstgräs och minskar risken för vridningar i fotled och knän. Passar inte för spel på naturgräs.
SG (Soft Grass) för spel på naturgräs
Skor med längre, ibland utbytbara dubbar, som används endast då planen är mjuk och våt. Kan övervägas som ungdom/vuxen om man tänker ha mer än ett par skor.
TF (Turf) för spel på grusplaner och hårda konstgräs
Dessa skor har många små dubbar och passar för att spela på grus och hårda konstgräsplaner med kort gräs (som t.ex. Botniahallen)
IC (Indoor courts) för spel inomhus på hårt golv
Dessa skor används för futsal och andra inomhussporter och har en platt och mönstrad inomhussula som inte lämnar märken på golvet.