Ett föryngrat herrlag inleder säsongen
Iskmo-Jungsund BollklubbPublicerad: 02.05.2023 20:21

Ett föryngrat herrlag inleder säsongen

Onsdagen 3 maj kl. 18.30 inleder herrlaget säsongen i division 4 med hemmamatch på konstgräset vid Botniahallen mot SJK-juniorit.

Ifjol slutade säsongen med nästsista plats och degradering, men tack vare omstuvningar högre upp i Finlands kaotiska seriesystem visade det sig ändå under vintern att man skulle få behålla sin plats i division 4. Fjolåret hade präglats av förluster och oavgjorda som lika gärna skulle ha kunnat vara vinster blandat med ett par brakförluster. Laget hade kanske passerat sitt bäst före -datum och intresset var vikande. Efter säsongen stod det klart att en betydande del av laget skulle avsluta karriären eller byta lag och i ett skede var det oklart om det skulle bli något herrlag säsongen 2023.

I-JBKs trotjänare Ulf Hildén bemannade tränarrollen och började bygga ett nytt, föryngrat lag. Intresset var stort bland unga I-JBK-fostrade spelare och resultatet blev ett till stor del hemvävt lag. För första gången har vi nu ett herrlag som består av spelare födda på 2000-talet, varav de yngsta 2006, kryddat med några erfarna spelare för att ge stabilitet. Laget har en intressant säsong framför sig där det gäller att utnyttja ugdomlig energi och snabbt lära sig knepen mot de gamla rävar som bemannar vissa av divisionens lag.

Premiärmotståndaren SJK-j torde också ha ett ungt och spelskickligt lag, så det blir tufft motstånd från början. Passa på att besöka Smedsby och heja fram vårt lag!